Med hund på hästgården

Har du både häst och hund, då måste du vara världens lyckligaste person. Det betyder att du har en stor kompis i stallet, och en lite mindre som du kan mysa med inomhus. Du behöver inte välja utan får det bästa av två världar.

Hunden tillsammans med din häst

Tänk på att om du precis köpt din hund, att det kan ta en stund innan de blir vana vid varandra. Därför är det viktigt att du inte stressar, låt det ta tid. Här får du några bra tips och idéer på vad du kan göra.

Ha hunden lös

Det bästa är om du kan ha din hund lös på gården, men då krävs det att din hund är lydig. Lägg därför ner lite extra tid på att öva inkallning med din hund. Det vinner du på i längden, och gör kanske att du törs ha din hund lös när du rider ut på en tur i skogen.

Välj rätt foder

Det finns olika typer hundmat, med olika egenskaper. Generellt sett behöver en aktiv hund ett hundfoder med hög energi, medans en äldre hund behöver det motsatta. Välj därför det som passar din hunds aktivitetsnivå och ålder. Bara det bästa är gott nog, ge din hund den mat den förtjänar och har behov för.