Kom igång med din ridning

Hästar är fantastiska djur. Det är fascinerande att ett så stort djur kan bli människans bästa vän och att vi till och med kan rida på dem. Om du är intresserad av djur och du vill hitta en hobby eller sport kopplad till det kan ridsport vara något för dig. För dig som redan rider eller har egen häst kan vi tipsa om Fåglasång.com som har ett brett utbud av ridkläder och artiklar till både ryttare och häst. Kika gärna in och bli insprirerad!

Det allra vanligaste sättet om man är intresserad av att börja rida är att ta kontakt med en ridskola nära dig. Det finns oftast på de flesta orter. Det som är bra med en ridskola är att du som nybörjare får lära dig allt från grunden. De erbjuder nybörjarkurser men också för mer vana ryttare, det finns något för alla. Oftast får du själv förbereda hästen innan lektionen genom att borsta, sadla och tränsa. Ridskolorna har vanligtvis olika hästar som passar för de olika ryttarna. Exempelvis burkar det finnas ponnyer som är lite mindre, men också de lite större hästarna. Lärarna har också koll på vilka hästar som är lugnare och de som kräver mer vana. När du kontaktar ridskolan kan du ställa alla dina frågor om detta och hur det fungerar. Om du har ett barn som ska börja förskola så kan du vara lugn med att de har åratal av vana och säkerheten går först.

Om du är lite mer van ryttare, du kanske har ridit tidigare och har grunden? Kolla gärna i din närhet om det finns någon du vet som har hästar. Kanske du kan få rida på dem ibland? Vill du verkligen gå in för det, men du kanske inte är redo att bli hästägare ännu så kan du bli så kallad fodervärd. Då lånar du i princip en häst, men du sköter om den helt och hållet. Vanligast är också att man som fodervärd står för alla kostnader, men detta kan variera. Det som är viktigt är att skriva ett avtal så ni vet vad ni kommer överens om och har det i skrift. Läs gärna mer om det på denna sida.

Lycka till med dina hästdrömmar!