Att ha fiskar hemma

Alla har inte förmånen att kunna ha hästar men det finns andra djur du kan ha istället. Fiskar tar inte stor plats men inte desto mindre kan de vara ett mycket uppskattat inslag i ett hem. De är vackra att titta på och tillför liv till ett rum. Om det skulle finnas allergier i en familj, är akvariefiskar ett väldigt bra alternativ som husdjur.

Viktigt att tänka på

Det är viktigt att du ser till att de fiskar som delar akvarium har ungefär samma behov när det gäller tillgång till ljus och vattentemperatur. Om du har fiskar som lever på olika nivåer i akvariet, till exempel nära ytan eller nära botten, så blir det också mindre trångt för dem. Se till att matning och vattenbyte sker regelbundet. Barn kan redan från tidig ålder lära sig att hjälpa till med att ta hand om fiskarna. På så sätt blir detta en rolig sak att göra tillsammans!

Ta hand om fisken

Att ha fiskar kräver inte lika mycket som att ha hästar. Det finns dock en del saker som de behöver för att må bra och trivas. Förutom mat behöver fiskarna, till exempel, ha växter i vattnet som tillför syre och förbättrar vattenkvaliteten. Läs mer här för att hitta produkter för ditt akvarium till bra priser.